2011 m. kovo 29 d., antradienis

Konkursas "Why Do I Skrapbook"

Skrebukas darytas Irmos konkursui "Why Do I Scrapbook".

KODĖL AŠ SKREBINU???

Prieš porą metų 2008 m. pavasaryje pradėjau daryti atvirukus ir apie skrebinimą nieko nežinojau absoliučiai. Pradėjau stebėti skrebo temą. Mačiau, kad medžiagos naudojamos kaip ir atvirutėms, bet paskirtis kita. Pabandyti nesiryžau, nes atrodė per daug didelės apimtys, kad būtų galima sudėlioti gražiai visas detales ir matyti visa visumą dar prieš darant. Aišku ir tikslo nemačiau išcackinti nuotraukas. Bet kai pamačiau gyvai kaip skrebukai atrodo ir daugiau nei WOW pasakyti negalėjau. Atrodė kažkas nerealaus ir nesuvokiama, kaip galima tiek viską apgalvoti, sugalvoti ir sudėti į vieną vietą ir kad taip nuostabiai atrodytų. Ir tai buvo kažkas mistiškai sudėtinga ir nepasiekiama. Tačiau viena dieną suvokiau, kad skrebukas gali būti ir yra t.t. istorijos perdavimas ateinančiom kartom, kad tai yra istorijos dalis. Pradėjau intensyviai skrebinti ir nebegaliu sustoti, atvirutės jau nebetenkina..

Skrebinimo priežąstys:

1.1. Laiškas mano vaikams ir man pačiai ateityje.

1.2. Proceso malonumas. Negaliu apsispręsti dėl pirmos vietos J

2. Bendravimas su bendraminčiais.

3. Skrebinimo manijos platinimas Lietuvoje.

4. Priemonių pirkimas.

Ši nuotrauka puikiai tiko perteikti pirmos priežasties nuotaiką. Atrodo, kad dukrytė sėdi prie vartelių ir laukia kada ateis paštininkas ir atneš laišką.



Pagrindą pašto ženklo formos padariau apskrito skylamušio pagalba įkišdama jį tik iki pusės.

Popierius: Cosmo Cricket Earth love recycle

Popierius: Cosmo Cricket, Nutmeg kolekcija, Falling down

Popierius: Cosmo Cricket, Nutmeg kolekcija, Acorn

Popierius: Cosmo Cricket, Nutmeg kolekcija, Cinnamon

Popierius: Cosmo Cricket, Earth Love Borders

Mini atvirlaiškis Londonas rūmai

Dėkui, kad užsukot :)



10 komentarų:

  1. Labai patiko man...butent apie toki aprasyma ir galvojau bei tikejausi is konkurso dalyviu. Viskas minimaliai, tvarkingai atlikta...tavo braizu.
    Pasto zenklo formos ismusimas liuks ideja...esu macius internete.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesisavinu idėjos, taip, mačiau kažkur interneto platybėse. Smagu kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ach, komentavau ir uzdariau langa!
    zodziu ka as ten ir sakiau, PATIKO! popiereliai, ideja, ir taip pagamintas 12" lapas! ir nuotraukyte faina ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. As irgi rasiau ir uzdariau, nes berasydama dar uzsimaniau paziuret i skrebuka ;DD
    Man irgi labai labai patiko, galvojau kad cia toks lapas, kol neperskaiciau, kad pati pasidarei krasteli...labai labai kruopstu! dar man patiko skirtingo popieriaus "folderiuku" ideja po nuotrauka...zodziu viskas SUPER!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip visada-SUPER! Labai paprastas ir tuo metu labai grazus, nuosirdus skrebukas.Tu tiesiog saunuole, o as taip ir negaliu pradeti daryti skrebuku:(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jei ka..., nesakau kad bandei 'pasisavint ideja'...aplamai, tapau isitikinus kad nera grynai originaliu ideju meno srity. Atrodo isgalvoji ka nors gudraus, netipisko, bet pasirodo kad tai jau ne pirma karta publikuota, diskutuota ideja ar technika interneto platybese :D
    Bet juk nors ir pati technika matyta kitur, visvien nenuvertina Tavo skrebuko (manau kad ne taip supratai mano komentara;)

    Neliktu skrebinanciu jei visi bandytu skrebinti tuom kas dar nebuvo isbandyta. Belieka paziureti i siuolaikinias tendencijas: tas "banner flags' garliandas, nertas 'mociutes' serveteles/ bei konditerijos popierines, pataskymus rasalu...visi seka ir kopijuoja tai kas populiaru :) Bet nu ir kas? juk skrebinam sau ir jei patyriam malonuma, ir tai mus skatina megautis siuo hobiu ir dazniau skrebinti, kodel tai ne tada? Tik pirmyn!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man labai patiko šitas darbelis :) toks paprastutis, bet labai gražiai derantis! Šaunuolė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kaip visada saikingas ir kruopstus.
    Sekmes konkurse !

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ne, Irma, viska gerai, supratau ką sakei. Tiesiog pati esu už tai, kad jei kažką atrandi ir panaudoji, pasidalinti kur tai matei. Jei naudoji schema - nurodyti kokią ir iš kur. Tiesiog dažnai idėjos užsifiksuoja pasamonėje, žinai kad kažkur matei, arba schema turi atsispausdines, bet nei iš kur nei kieno nežinai. Bent jau pastaruoju metu sekasi skrebinti be schemu, man tai jau didelis pasiekimas :)
    Šiaip kad ir skrebinant pagal schemas, vien tai, kad naudojam skirtingas priemones jau gaunasi visiškai kitoks darbelis, unikalus. Kaip sakoma neįmano sukurti negirdėtos muzikos, taip ir su skrebukais, bet kuriam galima būtų pritaikyti kažokią schemą kuri jau kažkur publikuota ;)
    Taip kad visiškai su tavim sutinku ;)

    Ačiū visom už mielus komentarus.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Niu labai labai patiko! Glide, tavo muza tikra saunuole, lepina tave ir mus tuo paciu nuostabiais skrebukais :) Viskas man cia patiko! Tie folderiukai, ir tas rastelis uzkistas uz pauksteliu, ir nuotrauka.
    Ir, aisku, linkiu sekmes konkurse! :)

    AtsakytiPanaikinti