2010 m. rugsėjo 25 d., šeštadienis

Skausmo spalvos

Ši nuotrauka iš ligoninės.. Neapsakomas skausmas širdyje, matyti savo vaiką taip kenčiantį. Norisi užsimerkti ir kad tas laikas kol tau pagerės, pralėktų kaip nespalvota akimirka.. Deja, tenka būti stiprioms abiems, išlaukti, iškentėti, tik kelios dienos ir vėl mum saulutė švies, nuspalvindama kasdienybę visomis vaivorykštės spalvomis..

Pernai, 2009 m. pavasarį pradėjom lankyti baseiną, tu taip tuo džiaugeisi, kaip žuvytei tau vanduo palaima suteikia. Vandens tau iki kaklo buvo, o tu pati be baimės viena vaikščiojai dugnu, atsisėsdavai, panerdavai ir vėl visa laiminga atsistodavai. Pernerdavai visa baseiną.

Tačiau neilgai mums teko šituo mėgautis. Vieną dieną pradėjai vemti. Galvojau gal šiaip kuo apsinuodijai, gi niekur daugiau su niekuo nebendravom, tik baseine su kitais vaikais, tai net nepagalvojau kad gali būtų koks virusas. 3 dienas nieko nevalgei ir vėmei.. Gulėjom ligoninėj, kur nustatė tau Noro virusą. Ten irgi medikai su “požiūriu”, kai 6 val. ryto pasakiau sesutei, kad vemi žaliom gleivėm, tai gydytoja pasirodė tik tarp 9 ir 10 valandos. Kai išminkė tau pilvuką ir prie jos apsivėmei, tada jau ir gydytoja pradėjo keletą kartų per dieną ateiti, pamatė kad ne mama išsigalvoja, kad tikrai vaikui blogai. Ot požiūris, aš tikrai ne iš tų kur be reikalo į ligoninę vaiką vežčiau, kur galima dar daugiau visokio „gėrio“ pasigauti. Nors ir gydytojus galima suprasti. Kartu palatoje buvo mergaitė, kuri nė karto per 2 ar 3 dienas nei vėmė nei viduriavo, taip ir nesupratau ko ja ten atvežė. O tokių irgi ne vienas ir ne du.

Tėtis nusprendė padaryti baseino vandens mėginio tyrimus. Ir ką, rado visą krūvą bakterijų: žarninių lazdelių, pseudomoną, stafilokoką.. O darželio direktorė džiaugėsi, kad nieko nepila į baseiną, kad koks švarus ir geras vanduo mažyliams. Deja deja, pati net neįtarė kiek ir kokių augintinių turi.. Laborantė sakė, kad ačiū Die salmoneliozės neaptiko.. Neskaitant visų bėdų su žarnynų dar ir akytės abi užpūliavo, tik antri antibiotikai padėjo. Ant kojytės buvo neaiškios kilmės bėrimas jau kokie puse metų, o po baseino paūmėjo, pradėjo šlapiuoti, vėlgi, net dveji antibiotikai nepadėjo. Kol profesorė alergologė išrašė labai stiprių antibiotikų su hormonais :( Ir nieko man nepasakė kas čia do vaistai.. Bet kojytė išgijo, žarnynas ir akytės susitvarkė, bet baseino teko atsisakyti.

Dėl noro viruso aš nekaltinu baseino, nuo vaikų pasigavom, arba nuo ne sanitarinių sąlygų persirengimo kambaryje, kur vieni vaikai sedi plikais užpakaliukais, o kiti deda maistą.
Man tai net nemalonu kur prisiliesti buvo. Paviršiai mediniai persirengimo kambariuose, suprakaitave, pelėsio tvaikas, niekas nepritaikyta valymui ir dezinfekavimui kas turetu buti atlikta 2 kartus per dieną. Ant grindu dirbtinį žolė, kaip tokią švariai išvalyti? Dušo kabinose visada ant grindų stovi vanduo..Vėdinimas: tokio išvis nėra, apart to, kad laiko atidarytą langą. Bereikalo užsimerkiau i tai ką mačiau pasiteisindama, kad tiek vaikų eina – ir mum nieko nenutiks..

6 komentarai:

  1. Jėtus, kokia žiauri istorija... Esu sukrėsta. Vargšiukė mažylė. Visa laimė, kad viskas gerai baigėsi. Nesusirkit daugiau tokiom baisybėm. Ir jokiom kitom.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Liudnas screbukas, liudnas aprasymas ir spalvos - pavyko viska parodyti ant popieriaus lapo, saunuole. Iskarto pazvelgus pamaniau, ar tik ne ligonineje jusu foto daryta, l.l. primine savo pergyvenimus, kai dar niekas nezinojo cia apie tokia liga ir diagnoze, o nuo to panika tik padvigubejo, kai esi bejegis, ziuredamas i maza vaika su laseline kaktoje, kuris is nuovargio net negali nakti vemiant atsibust , ir toks pat abejingas personalas... baisu, liudna, tikrai nekokios to skausmo spalvos...:(

    AtsakytiPanaikinti
  3. kraupi istorija :( Vienas is keleto privalumu gyventi JAV tai kad neteko man patirti jog daktarai numotu ranka i sergancio vaiko simptomus,,,kartais netgi labai sureiksmina tai kas man atrodo smulkmena.
    Uz sirdies griebiantis skrebukas...Man kaip mamai, pazystamas skausmo jausmas glebyje laikyti serganti vaika.
    Gerai kad viskas gerai baigesi!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, kad daliniesi.
    Užjaučiu,
    džiaugiuosi, kad viskas praeityje
    ir džiaugiuosi, kad skrebini apie visas gyvenimo akimirkas. Nes juk ne vien džiaugsmas mūsų gyvenimuose yra.
    Ačiū, įkvėpei...

    AtsakytiPanaikinti
  5. dar karta dėkui kad užsukot ir pakomentavot.
    Didžioji dalis mamų yra patyrusios tą jausmą kai vaikas serga ...
    Dėl daugelio susijusių asmenų abejingumo, man kažkaip šitos istorijos nesinorėjo užmiršti. Labai tikiuosi kad situacija kadanors Lietuvoje pasikeis. Beja, darželiui buvo išrašyta bauda dėl netinkamų sąlygų ir higienos normų pažeidimų. Tik nežinau kaip ten dabar situacija. Nuojauta kužda, kad susimokėjo baudą ir toliau savo daro. O kūdikius nuo keliu mėnesių ten veda. Nera kontroliuojančio mechanizmo pas mus, deja..
    Va tik dar nesugalvojau kaip tokią ilgą istoriją ant tagiuko patubdyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jetau kokia istorija slepiasi po siuo LO... Cia kiekvienos mamytes didziausias kosmaras! Skrebuko spalvos istiesu atspindi niuria nuotaika. Bet svarbu, jog viskas laimingai baigesi ;D

    AtsakytiPanaikinti